Op zoek naar professionele reinigingsproducten en -machines? Neem contact met ons op via 0344 633 698!
Volg ons ook op social media
Deskundig advies
Offerte op maat
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €250,-

Papieren handdoekjes: functioneel, besparend en hygiënisch

Er zijn verschillende manieren om uw handen te drogen. Onderzoek wijst uit dat handen drogen met papieren handdoeken de meest hygiënische methode is. Door de handen te drogen met een papieren handdoek blijven de bacteriën aan de vezels van het papier plakken en het papier gooit u in de afvalbak. Een papieren handdoek zorgt voor 76% minder bacteriën op de handen.

Handdrogers met warme lucht zorgen voor een toename van de bacteriën met 194% en jet air handdrogers zorgen voor een toename van 42%. Daarnaast nemen de luchtdrogers de bacteriën niet op maar verspreiden deze juist in de ruimte. Bij een warme luchtdroger is dit 25 cm en bij een jet air droger worden bacteriën zelfs 2 meter van de droger afgeblazen!

U kunt uw handen ook met een textiele rol drogen. Een ander onderzoek heeft uitgewezen dat het drogen van de handen met textiel zorgt voor een afname van de bacteriën met 4,4%. Maar het is mogelijk dat u met de gewassen handen in het vieze doek grijpt van de voorganger.

Mensen op openbare toiletten zijn vaak gehaast en willen niet te lang in de rij staan om de handen te drogen. Papieren handdoeken zorgen ervoor dat de handen het snelst drogen. Namelijk drie keer sneller dan handdoekrollen van textiel en vijf keer sneller dan hete lucht drogers.